Terug Lees dit artikel

Registreer of log in

Voor deze functionaliteit is een account vereist.

Registreer nu gratis en krijg €2,50 tegoed cadeau
of log in als je al een account hebt.

bier en spijs 8

Bier & Spijs

Fiona de Lange


Uitvoering


Koop een boek en steun een goed doel!

In Nederland hebben boeken een vaste consumentenprijs. Als je bij obiobio een boek koopt gaat echter 10% van de aankoopprijs naar een goed doel van jouw keuze. Je kunt kiezen uit één van de volgende goede doelen:

Nationaal Fonds Kinderhulp

zorgt voor sport of fiets voor kinderen onder de armoedegrens
www.kinderhulp.nl


Plastic Soup Foundation

vecht tegen plastic afval in het milieu en de oceanen
www.plasticsoupfoundation.org


Oxfamnovib

geeft een geit cadeau aan iemand in een ontwikkelingsland
www.paktuit.oxfamnovib.nl

Bier & Spijs

Biersommelier Fiona de Lange en chef-kok Jo Vaessen hebben elkaar gevonden in hun passie voor bier en gastronomie. Van die liefde is Bier & Spijs het smakelijke resultaat. Een kookboek met 70 recepten met bijpassende biersuggestie. Want bier past eigenlijk veel beter bij de maaltijd dan wijn, zo is hun gedeelde mening. Wijn is maar een druif. Bier kent oneindig veel meer smaken, omdat het een enorme variatie aan mout, hop, kruiden en gist kan bevatten. Daar valt dus veel beter mee te combineren. Verrassend goed zelfs, want het juiste bier tilt het gerecht naar een hoger niveau. Proef het zelf!

Recensies

xxx

Winterquiche




  1. Verwarm de oven voor op 170ºC.
  2. Bak de winterpeen en de uien op hoog vuur in een beetje olijfolie. Voeg na ca. 1 minuut de paddenstoelen toe en roerbak even mee. Voeg dan de kool toe en bak kort mee tot alles net beetgaar is. Doe over in een vergiet en laat goed uitlekken.
  3. Bekleed de springvorm met het bladerdeeg.
  4. Meng in een grote pan de roomkaas, kikkererwten en de eieren door de groenten en schep het mengsel in de vorm. Bak de quiche in ca. 1 uur en 35 minuten goudbruin
  5. en gaar.

Risotto met pompoen




  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Kook de stukken gewone pompoen gaar in een laagje kokend water. Giet af en pureer tot een gladde crème. Houd warm.
  3. Meng een eetlepel olijfolie door de stukken flespompoen en rooster in ca. 25 minuten gaar in de oven.
  4. Maak intussen de risotto: verhit de rest van de olijfolie in een ruime pan en fruit de sjalotten en ui glazig. Roer er de risottorijst door en blijf roeren tot de rijst zeer heet is en de korrels glanzen. Blus af met de witte wijn en blijf rustig roeren terwijl het vocht wordt opgenomen door de rijst. Voeg daarna al roerend een flinke scheut bouillon toe en daarna steeds de volgende scheut bouillon als de vorige helemaal is opgenomen, net zolang tot de rijst gaar is,
  5. maar nog net een beetje bite in de kern heeft. Dit duurt ca. 20 minuten. Misschien heb je niet alle bouillon nodig.
  6. Roer de room en de geraspte kaas door de risotto. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Serveer de risotto met de pompoencrème en stukjes geroosterde pompoen en bestrooi met koriander