Terug Lees dit artikel

Registreer of log in

Voor deze functionaliteit is een account vereist.

Registreer nu gratis en krijg €2,50 tegoed cadeau
of log in als je al een account hebt.

Ben Kookt

Ben kookt voor vrienden!

Ben Verloop


Uitvoering: 190 pagina's/hard cover
auteur: Ben Verloop
uitgever: Caplan Publishing BV

ISBN 9789079383894

€24,95

Dit boek bestellen


Koop een boek en steun een goed doel!

In Nederland hebben boeken een vaste consumentenprijs. Als je bij obiobio een boek koopt gaat echter 10% van de aankoopprijs naar een goed doel van jouw keuze. Je kunt kiezen uit één van de volgende goede doelen:


Nationaal Fonds Kinderhulp

zorgt voor sport of fiets voor kinderen onder de armoedegrens
www.kinderhulp.nl


Plastic Soup Foundation

vecht tegen plastic afval in het milieu en de oceanen
www.plasticsoupfoundation.org


Oxfamnovib

geeft een geit cadeau aan iemand in een ontwikkelingsland
www.paktuit.oxfamnovib.nl

Ben kookt voor vrienden!

Bij het samenstellen van de menu’s in Ben Kookt! hebben de succesrecepten die ik kookte voor vrienden een grote rol gespeeld. Elk recept in Ben Kookt! heb ik op eigen smaak aangepast, en op basis daarvan zijn uiteindelijk de verschillende menu’s ontstaan, elk met een thema.Het boek wordt op zo’n manier ingedeeld, dat er ook veel mogelijkheden zijn om te combineren. Er staan allerlei lekkere bijgerechtjes in, die je feitelijk weer tot een soort hoofdgerecht kunt bombarderen. De recepten in dit boek zijn niet moeilijk. Je moet er wel met je hoofd bij blijven. Sommige gerechten kun je vrijelijk interpreteren, andere gerechten luisteren nauwer. Het belangrijkste is om vooral vanuit je eigen smaak redeneren: wat vind je lekker? Als je daar het gerecht op aanpast, kan het eigenlijk niet mislukken! Ik hoop dat het inspireert om ook voor jouw vrienden te gaan koken!

Recensies

xxxxxx

Lasagne

met rucolasalade




  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Kruid het gehakt met de Italiaanse gehaktkruiden en meng luchtig om de rulheid te bewaren.
  3. Verhit een braadpan met de olijfolie op redelijk hoog vuur en bak het gehakt lichtbruin. Zet de warmtebron lager en voeg de ui en salami toe. Voeg de tomatenpuree, suiker, ketchup en de oregano toe en meng. Laat even garen. Voeg 150 ml water toe en laat het geheel ca. 10 minuten pruttelen.
  4. Blancheer ondertussen de lasagnebladen in kokend water.
  5. Vet de ovenschaal in met een deel van het gehaktmengsel en leg de eerste laag met lasagnebladen in de schaal.
  6. Verdeel hierover een nieuwe laag gehaktmengsel en strooi er wat Parmezaanse kaas en plakjes mozzarella overheen.
  7. Maak 4 tot 5 lagen van achtereenvolgens het gehaktmengsel, lasagnebladen, Parmezaanse kaas en mozzarella. Druk aan tot het geheel wat compact is. Eindig met de lasagnebladen.
  8. Vul een pannetje met de melk en slagroom en voeg al roerend de besciamella toe. Breng zachtjes aan de kook en laat 2 minuten garen.
  9. Schenk de besciamella over de bovenste lasagnelaag, zodat deze volledig bedekt is. Strooi er eventueel overgebleven kaas overheen.
  10. Dek goed af met plastic folie en laat minstens 1 uur rusten.
  11. Haal de folie van de schaal en verwarm de lasagne 15-20 minuten in de voorverwarmde oven tot hij goed warm is en een lichtbruin kleurtje heeft.
  12. Doe ondertussen de rucola in een kom en voeg de gedroogde tomaat, olijfolie en balsamico-azijn toe. Hussel door elkaar en garneer met de krullen Parmezaanse kaas.

Pepersoep




  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Maak de pomodori tomaten schoon, verwijder het kroontje en snijd de onderkant alleen door het velletje kruislings in. Dompel ze kort in kokend water, laat schrikken in koud water en verwijder het velletje. Halveer de tomaatjes en verwijder de pitjes.
  3. Leg de trostomaatjes op een bakplaat. Besprenkel met 3 eetlepels olijfolie, peper en zout en zet circa 20 minuten in de oven. Zet apart.
  4. Neem een soeppan en doe daar de pomodori tomaten en de groentebouillon in. Kook zachtjes gaar in 15 minuten. Voeg de suiker toe.
  5. Pers de granaatappels en de limoen uit en voeg toe aan de soep. Mix de soep egaal.
  6. Neem een kleine bakpan met de rest van de olijfolie en fruit daarin de rode peper, de sjalotjes en de tijm tot de sjalot glazig is. Voeg dan de balsamico-azijn en de basilicum toe en laat de blaadjes wat slinken. Zet in een kommetje apart.
  7. Vul 4 voorverwarmde borden met de soep, leg in elk bord een trosje tomaat en schep het pepermengsel over de tomaatjes.