Terug Lees dit artikel

Registreer of log in

Voor deze functionaliteit is een account vereist.

Registreer nu gratis en krijg €2,50 tegoed cadeau
of log in als je al een account hebt.

Boek india:9

India, 1001 smaken

Thea Spierings


Uitvoering


Koop een boek en steun een goed doel!

In Nederland hebben boeken een vaste consumentenprijs. Als je bij obiobio een boek koopt gaat echter 10% van de aankoopprijs naar een goed doel van jouw keuze. Je kunt kiezen uit één van de volgende goede doelen:

Nationaal Fonds Kinderhulp

zorgt voor sport of fiets voor kinderen onder de armoedegrens
www.kinderhulp.nl


Plastic Soup Foundation

vecht tegen plastic afval in het milieu en de oceanen
www.plasticsoupfoundation.org


Oxfamnovib

geeft een geit cadeau aan iemand in een ontwikkelingsland
www.paktuit.oxfamnovib.nl

India, 1001 smaken

Het kookboek ‘India, land van 1001 smaken’ is een weerspiegeling van alle smaken en geuren die dit kleurrijke land te bieden heeft. De keuken van India is namelijk onuitputtelijk veelzijdig. Het is een keuken van alle windstreken, met uitersten en verschillen waarachter geloof en levenswijsheden schuilgaan. Want in India gaan voeding en spiritualiteit hand in hand.
De Indiase keuken kent echter één grote gemene deler: het gebruik van kruiden en specerijen. Een snufje meer of minder kan een gerecht een totaal andere smaak geven. De recepten in dit boek zijn een kennismaking met al die diverse geuren en smaken, verpakt in chutneys en curry’s, raita's en dal-gerechten. Tijdens het koken ontdekt u de magie van het kruiden mengen en raakt u ongetwijfeld in de ban van deze exotische keuken.

Recensies

xxxx

Gebakken kool met aardappels
 1. Maal de kruidnagels, de kardemomzaadjes en het kaneelstokje tot een fijn poeder in een vijzel.
 2. Verhit 3 eetl van de ghee of olie boven een matig hoog vuur en doe de aardappels erbij. Bak ze, onder goed roeren, tot ze een beetje bruin beginnen te worden. Haal de aardappels uit de pan en zet ze weg.
 3. Doe de overgebleven eetl ghee of olie in dezelfde pan en bak er de geraspte gember in. Voeg de cayennepeper en de kurkuma toe en laat alles nog een paar seconden bakken.
 4. Doe de gesneden kool erbij en bak die, al roerend, 3 à 4 minuten mee.
 5. Voeg de tomaten, de gebakken aardappels, het zout, de suiker en het water toe. Leg een deksel op de pan en laat alles boven een laag vuur sudderen tot de groenten gaar zijn. Roer er de van tevoren klaargemaakte gemalen zoete specerijen doorheen, en serveer.

Groene viscurry

Voor 2 personen 1. Meng de helft van het limoensap met de kurkuma, een snufje zout en wat water en bestrijk hiermee de stukken vis. Laat dit 20 minuten marineren.
 2. Stamp en wrijf het maanzaad met heel weinig water fijn met behulp van een vijzel.
 3. Maak het maanzaad met de kokos, de chilipepers, de ui, de knoflook, de cashewnoten, de kardemoms, de foelie en het venkelzaad fijn.
 4. Maak apart de koriander en de munt fijn.
 5. Vermeng de gemalen koriander met een klein beetje water tot een dik papje.
 6. Verhit de olie met het komijnzaad in een grote pan. Doe het korianderpapje erbij zodra de komijnzaadjes beginnen te bakken. Voeg na 10 seconden het mengsel van kokos en specerijen toe. Bak al roerende gedurende 7 minuten en schraap steeds de bodem schoon om aanbakken te voorkomen.
 7. Doe de fijngemaakte koriander- en muntblaadjes en zout naar smaak erbij en roer dit goed door. Voeg de suiker, het resterende limoensap en 3 dl heet water toe en breng aan de kook.
 8. Doe de stukken vis erbij. Bedek ze met de saus en laat ze in een minuut of 7-10, afhankelijk van de grootte van de stukken, op laag tot middelhoog vuur zachtjes gaar worden.