Voor deze functionaliteit is een account vereist.
Registreer nu gratis
en krijg €2,50 tegoed cadeau
of log in als je al een account hebt.
Een gezonde leefstijl kun je ondersteunen door het eten van voldoende groenten. Liefst van het seizoen en uit de volle grond. Dan bevatten de groenten nog alle voedingsstoffen zoals vitaminen en mineralen. Biologisch is dan een goede keuze: er worden geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt en de groente is geteeld in een gezonde bodem.
Obiobio presenteert je elke week 5 gerechten met groenten van dit seizoen. Recepten die niet ingewikkeld zijn en waarmee je een voedzame, lekkere maaltijd op tafel zet.
De recepten zijn voor vier personen.
Deze week
Rode kool met port, rozijnen en walnoten
Broccolicurry met amandelen en kokosrijst
Volkorenspaghetti met gepofte paprika en geitenkaas
Zuurkoolstamppot met zalm
Erwtensoep met rode peper en sojasaus
In de magnetron: verwarm de rode kool in een afgedekte ovenvaste schaal 10-12 minuten op 600 Watt.
In de braadpan: Fruit de ui in de hete olie tot hij zacht is. Stoom in een stoompan de broccoli 10 minuten met de eieren in de gaatjespan boven de waterpan of blancheer de groente in ruim kokend water 7 minuten en kook de eieren in een steelpannetje hard.
Roer de broccoli door de ui, voeg de curry met de room toe en ga verder te werk zoals hierboven beschreven.
Je merkt dat de oud-Hollandse recepten vaak met minder ingrediënten volstaan dan tegenwoordig. Houd je van zuurkoolstamppot, maar wil je het wel eens wat onleuke? Serveer de stamppot dan met gebakken zalmfilets (circa 120 g per stuk). Bak de filets in ongeveer 5 minuten aan beide zijden in een pan gaar. Kook het spek met 100 ml sinaasappelsap en schep de laatste minuut 1 bosje mint (kleingesneden) door de stamppot.