Terug Lees dit artikel

Registreer of log in

Voor deze functionaliteit is een account vereist.

Registreer nu gratis en krijg €2,50 tegoed cadeau
of log in als je al een account hebt.

Elke dag 9

Weekmenu


Een gezonde leefstijl kun je ondersteunen door het eten van voldoende groenten. Liefst van het seizoen en uit de volle grond. Dan bevatten de groenten nog alle voedingsstoffen zoals vitaminen en mineralen. Biologisch is dan een goede keuze: er worden geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt en de groente is geteeld in een gezonde bodem.

Obiobio presenteert je elke week 5 gerechten met groenten van dit seizoen. Recepten die niet ingewikkeld zijn en waarmee je een voedzame, lekkere maaltijd op tafel zet.


De recepten zijn voor vier personen.

Deze week
Linzencurry met munt en pistachenootjes
Groene kool met appel en kerrie
Pasta met zalm-tomatensaus
Italiaanse boerenkoolstamppot

Linzencurry met munt en pistachenootjes




  1. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de chilipeper, gember en currypasta toe en laat 5 minuten meebakken.
  2. Schep de linzen erdoor en breng op smaak met peper en zout. Laat in 5 minuten al omscheppend warm worden.
  3. Bestrooi gul met munt en pistachenoten. Lekker met mangochutney.

Groene kool met appel en kerrie (50+ kookboek, p. 73 ontbreekt nog




  1. Kook de groene kool in 10 minuten beetgaar. Laat uitlekken.
  2. Verhit de vloeibare boter en bak de uien goudgeel. Voeg de kerrie toe.
  3. Doe de appel erbij met peper en zout.
  4. Schep het ui-appelmengel in een ovenschaal en leg de groene kool erop.
  5. Strooi de geraspte kaas over en gratineer in een voorverwarmde oven van 200ºC.

Zalm-tomatensaus




  1. Verhit de olie in een pan en bak de knoflook even aan, schep er de gedroogde tomaat door en roer de room, limoensap en bouillon erbij, laat 10 minuten sudderen.
  2. Schep er de tomaat, zalm en lente-ui door en warm even goed door.


Serveer met fusilli en een frisse komkommersalade.

Italiaanse stamppot




  1. Kook de aardappels met zout gaar in circa 20 minuten.
  2. Verhit ondertussen 1 eetlepel olijfolie en bak hierin de salami circa 2-3 minuten.
  3. Schep de spinazie erdoor en laat deze iets slinken.
  4. Giet de aardappels af en maak er een puree van met de bonen, de rest van de olijfolie, pesto en peper en zout.
  5. Spatel het spinaziemengsel door de aardappel­puree.