Voor deze functionaliteit is een account vereist.
Registreer nu gratis
en krijg €2,50 tegoed cadeau
of log in als je al een account hebt.
Een gezonde leefstijl kun je ondersteunen door het eten van voldoende groenten. Liefst van het seizoen en uit de volle grond. Dan bevatten de groenten nog alle voedingsstoffen zoals vitaminen en mineralen. Biologisch is dan een goede keuze: er worden geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt en de groente is geteeld in een gezonde bodem.
Obiobio presenteert je elke week 5 gerechten met groenten van dit seizoen. Recepten die niet ingewikkeld zijn en waarmee je een voedzame, lekkere maaltijd op tafel zet.
Penne met peer en gorgonzola
Bami met savooiekool
Marokkaanse kikkererwtensoep
Roergebakken rodekool met rozijnen
Koekjes van zoete aardappel
Serveer met een rucolasalade of strooi de rucola over de pasta.
Het uiterlijk van een peer is soms bedrieglijk. Veel van de meer dan 5000 (!) soorten zijn korrelig en slap van smaak, waarbij knap uitziende exemplaren in smaak flink kunnen tegenvallen en lelijke peren soms bijzonder lekker smaken. Goede handperen voor dit gerecht zijn o.a. Doyenne du Comice en Conference.
Serveer met omeletreepjes.
De savooiekool is een van de oudste koolrassen ter wereld. Deze witte kool houdt ’s winters onze vitaminen en mineralenbehoefte op peil. Vroeger was het voedsel voor de armen, maar nu is hij rijk aan culinaire variaties.
Let op: dit recept is voor 6 tot 8 personen.
Serveer met citroenpartjes en harissa, om de soep extra smaak te geven. Een klein beetje harissa is meestal voldoende.
Harira wordt door Marokkanen traditiegetrouw gegeten tijdens de ramadan, de vastenmaand voor moslims, samen met wat schijfjes citroen, couscous, dadels en zoete gebakjes. Het is een pittige smaakmaker.
De rode kool smaakt ook goed met couscous waardoor je wat gedroogde abrikozen en rozijnen kunt doen. Garneer met gehakte peterselie of munt. Vul aan met feta voor een complete maaltijd.
Je kunt deze koekjes eten als vleesvervanger bij een rijst-, of quinoa-schotel met gewokte groenten. Of als lunchgerecht of snack.