Terug Lees dit artikel

Registreer of log in

Voor deze functionaliteit is een account vereist.

Registreer nu gratis en krijg €2,50 tegoed cadeau
of log in als je al een account hebt.

Quinoa met asperges, avocado en gemarineerde ui

Quinoa met asperges, avocado en gemarineerde ui



  1. Rol 4 limoenen even los zodat ze meer sap loslaten en pers ze uit. Marineer de rode ui 20 minuten (of langer) in het limoensap.
  2. Kook intussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Roerbak de aspergestukjes in een scheutje olijfolie in ca. 3 minuten beetgaar. Zet opzij.
  4. Rasp de laatste limoen en pers hem uit. Doe sap en rasp in een schaal. Voeg het in stukjes gesneden vruchtvlees van de avocado toe en de chilipeperreepjes. Doe de uienringen erbij (zonder het sap) en mix alles met een scheut olijfolie. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  5. Roer de asperges door de quinoa en voeg toe. Hussel alles losjes door elkaar en serveer, eventueel met een topping van roze zalm.


Terrasana haalt haar quinoa uit Europa zodat de boeren in Peru ontlast worden. Zij kunnen door de gestegen prijzen van quinoa hun eigen gewassen niet meer betalen.