Terug Lees dit artikel

Registreer of log in

Voor deze functionaliteit is een account vereist.

Registreer nu gratis en krijg €2,50 tegoed cadeau
of log in als je al een account hebt.

Seizoensgroente spruiten

Xxxx


xxxxxxx


xxxxxxx

Roergebakken spruitjes

met krieltjes en spekjes




  1. Snijd een dun plakje van het stronkje van de spruitjes en verwijder eventueel de buitenste, donkergroene blaadjes. Halveer kleine spruitjes of snijd grote in vieren.
  2. Verwarm de olijfolie in een grote pan of wok en bak de spekjes ca. 1 minuut uit.
  3. Roer de krieltjes erdoor en bak ze op hoog vuur al omscheppend rondom goudbruin.
  4. Voeg de spruitjes toe en roerbak alles ca. 10 minuten tot de spruitjes nét lekker mals zijn met nog een klein beetje knapperigheid (regelmatig proeven dus).


Tip:

Roerbakken is een fantastische manier om spruitjes te bereiden. Ze blijven heerlijk knapperig en doen in de verste verte niet meer aan gekookte kool denken.