Terug Lees dit artikel

Registreer of log in

Voor deze functionaliteit is een account vereist.

Registreer nu gratis en krijg €2,50 tegoed cadeau
of log in als je al een account hebt.

Juice it up met de slowjuicer

Juice it up met de slowjuicer


Weg met de citruspers. Leve de slowjuicer! De ideale keukenmachine om je dagelijkse portie vitaminen en mineralen binnen te krijgen. Zonder moeite elke dag een glas versgeperst sap of smoothie vol waardevolle voedingsstoffen.


Slow? Waarom slow? Omdat slow juist de grote kracht van de slowjuicer is. Een slowjuicer perst of kneust groenten en fruit met veel geduld. Het geheel gaat door een zeef, waarin het sap van de pulp gescheiden wordt. Het resultaat: een heerlijk ’levend sap’ met een hoge concentratie essentiële voedingsstoffen. Door dit proces blijft er minder zuurstof achter in het sap, waardoor het langer houdbaar is en lekkerder blijft. De smaak is ongeëvenaard en niet te vergelijken met het sap uit andere keukenapparatuur. De slowjuicer geeft meer sap, meer geur, meer kleur én meer smaak.


Behalve smakelijke sappen kun je met de meeste slowjuicers ook soepen, sauzen, notenmelk, notenpasta en ijs maken. Je kunt zelfs oliën persen!


Sappige details

Wat het verschil is tussen een slowjuicer en een blender of sapcentrifuge?
Een blender maalt groenten en fruit door middel van messen die op hoge snelheid in een kan roteren. Deze methode is vooral geschikt voor zachte ingrediënten zoals bananen, aardbeien of komkommers. Hardere groente- en fruitsoorten zoals appels of wortels, kunnen veel blenders niet aan: er blijft veel pulp achter in het sap. Een slowjuicer kan zowel harde als zachte groente- en fruitsoorten persen en scheidt de pulp volledig van het sap. Zo krijg je echt een zorgvuldig fijngemalen sapje en geen klonterig papje.

Een traditionele sapcentrifuge werkt met een scherpe rasp die op zeer hoge snelheid ronddraait. Het probleem is dat daarbij nogal wat hitte vrijkomt. Zo ontstaan oxidatieprocessen waarbij er zuurstof in het sap komt. De aanwezige vitaminen, mineralen, antioxidanten en levende enzymen in het sap raken beschadigd. Dat zie je ook, want het sap verkleurt en de vaste en vloeibare delen worden gescheiden. Het sap blijft hierdoor ook minder lang vers.

De pulp die over is kun je gebruiken voor lekkere groenteburgers of muffins!


Sapcentrifuge en blender werken met een groot aantal omwentelingen per minuut: er komt energie en zuurstof vrij en dat gaat dus ten koste van vitamines en enzymen. Dat betekent verlies aan voedingswaarde, houdbaarheid en structuur. De slowjuicer is in feite een verbeterde sapcentrifuge.
Ervaar zelf het gemak van een slowjuicer en geniet van heerlijk versgeperst, houdbaar en 100% natuurlijk sap.


“Geniet van heerlijk versgeperst, houdbaar en 100% natuurlijk sap”

Sinaasappel-bietenshake

Voor 2 grote glazen




  1. Snijd de bieten, komkommer, appel en sinaasappel in kleine stukjes.
  2. Doe alle ingrediënten met de muntblaadjes in de blender.
  3. Mix fijn en serveer de shake in 2 glazen.


Vind je de shake te zuur, dan kun je er een beetje honing of agavesiroop in doen.