Terug Lees dit artikel

Registreer of log in

Voor deze functionaliteit is een account vereist.

Registreer nu gratis en krijg €2,50 tegoed cadeau
of log in als je al een account hebt.

Weekendmenu met speciaalbier

Weekendmenu


Eindelijk tijd om te ontspannen en te eten met familie of vrienden. Wij stellen elke week een menu samen op basis van seizoensproducten. Een uitgebalanceerd menu, met biologische groenten en ingrediënten die passen bij een gezonde leefstijl. Zodat je ook als je Bourgondisch gaat eten, gerust nog een keer kan opscheppen. De biertips zijn een suggestie om je te inspireren!


De recepten zijn voor vier personen.


Dit weekend

Garnalenkroketjes
Thaise mosselen
Creme brûlée


Garnalenkroketjes
 1. Maak een roux door de boter te smelten en er daarna al roerend de bloem aan toe te voegen. Laat deze blonde roux even doorkoken (niet laten kleuren). Blijf roeren tot de bloem gaar is. Haal van het vuur en laat afkoelen.
 2. Verwarm de visbouillon met de room en de gepureerde tomaten. Voeg de afgekoelde roux toe en roer tot je een mooie, dikke vulling hebt. Laat een beetje afkoelen en roer er de garnaaltjes door. Laat helemaal koud worden voordat je het verder verwerkt.
 3. Maak ondertussen een remouladesaus door de mayonaise te mengen met de augurken.
 4. Draai kroketjes van de koude vulling (ter indicatie: ca. 30 gram per kroketje). Rol ze achtereenvolgens door de bloem, eiwit en paneermeel. Herhaal dit tweemaal.
 5. Frituur de kroketjes in olie in porties goudbruin en krokant; dat duurt ca. 4 minuten.


Thaise mosselen
 1. Schep de mosselen in een grote pan (of gebruik 2 pannen) met een bodempje water en voeg de groenten, kokosmelk en rode currypasta toe.
 2. Dek de pan(nen) af met het deksel en breng het geheel snel aan de kook. Kook ca. 4 minuten tot alle mosselen open staan. Schud de mosselen na 2 minuten om.
 3. Bestrooi naar wens met gesneden koriander en munt en serveer meteen.

Crème brûlée
 1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
 2. Breng 350 ml slagroom met het vanillestokje tegen de kook aan. Haal de pan van het vuur zodra het kookpunt bijna is bereikt.
 3. Klop in een kom de eidooiers met de suiker tot een witgele massa.
 4. Haal het vanillestokje uit de slagroom en voeg de room al roerend toe aan het dooiermengsel. Giet alles in de pan.
 5. Zet de pan terug op het vuur en verwarm terwijl je roert met een pollepel. Blijf roeren tot de créme dikkig wordt en aan de pollepel blijft hangen.
 6. Verdeel de crème via een (punt)zeef over de ingevette bakjes. Gaar de crèmes brûlées ca. 25-30 minuten au bain-marie in de oven (zet de bakjes in een ovenschaal met daarin een laagje kokend water). Laat ze daarna afkoelen en opstijven in de koelkast (dat duurt ruim 1 uur).
 7. Strooi rietsuiker over de brûlées en karameliseer met een gasbrander of onder de hete grill.
 8. Serveer met slagroom en vers fruit.