Terug Lees dit artikel

Registreer of log in

Voor deze functionaliteit is een account vereist.

Registreer nu gratis en krijg €2,50 tegoed cadeau
of log in als je al een account hebt.

weekendmenu 8

Weekendmenu


Eindelijk tijd om te ontspannen en te eten met familie of vrienden. Wij stellen elke week een menu samen op basis van seizoensproducten. Een uitgebalanceerd menu, met biologische groenten en ingrediënten die passen bij een gezonde leefstijl. Zodat je ook als je Bourgondisch gaat eten, gerust nog een keer kan opscheppen. De biertips zijn een suggestie om je te inspireren!


De recepten zijn voor vier personen.


Dit weekend
Vegetarische loempia
Kabeljauw met gekaramelliseerde witlof
Pompoen-chocoladekwarktaart


Vegetarische loempia




  1. Kook de rijstmie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel koud af en laat uitlekken.
  2. Verhit de olie in een wok of grote pan en roerbak de ui met de wortel en de prei op hoog vuur. Voeg na 1 minuut de champignons toe, roerbak kort mee en schep er tot slot de taugé bij en zout en peper naar smaak. Haal van het vuur en doe de groentemix in een grote vergiet. Alles moet nog lekker knapperig zijn.
  3. Leg een loempiavel op een werkblad en bestrijk de uiteinden met losgeklopt ei. Schep in het midden een beetje groentenmix, vouw de uiteinden van het loempiavel naar binnen en rol op. Ga zo door tot de groentenmix op is.
  4. Frituur de loempia’s in porties goudbruin en gaar.
  5. Serveer met chilisaus.

Kabeljauw met gekarameliseerde witlof




  1. Verwarm de oven voor op 170ºC.
  2. Voorbereiden: kook de witlof in ca. 1 minuut gaar en leg daarna in ijswater.
  3. Karameliseer de drooggedepte witlof door deze in
  4. een flinke scheut olijfolie te roerbakken en beetje voor
  5. beetje, op hoog vuur, het bier toe te voegen. Dit duurt
  6. ca. 8 minuten.
  7. Breng de kabeljauw op smaak met zout en peper en bak,
  8. in een vuurvaste bakpan, aan één kant goudbruin in
  9. ca. 2 minuten. Haal van het vuur, draai de stukken vis om en zet de pan in de oven. Bak zo nog ca. 3 minuten tot de kabeljauw net gaar is.  
  10. Serveer de vis op warme borden en schep de witlof erbij. Breng op smaak met zout en peper.


Lekker met gekookte of gebakken aardappelpartjes in de schil.

Pompoen-chocoladekwarktaart




  1. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  2. Maal voor de bodem de koekjes in de keukenmachine fijn. Giet de boter en de poedersuiker erbij terwijl de
  3. machine draait.
  4. Bekleed de bodem en de zijkanten van de springvorm met het koekjes‘deeg’. Laat opstijven in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
  5. Snijd de chocolade in kleine blokjes en vermaal in de keukenmachine. Voeg alle overige ingrediënten toe en blend door elkaar. Bekleed de springvorm met bakpapier en vul deze met de vulling en bak in ca. 60 minuten gaar in
  6. de oven.


Lekker met een bolletje vanilleroomijs.