Terug Lees dit artikel

Registreer of log in

Voor deze functionaliteit is een account vereist.

Registreer nu gratis en krijg €2,50 tegoed cadeau
of log in als je al een account hebt.

weekendmenu india

Weekendmenu


Eindelijk tijd om te ontspannen en te eten met familie of vrienden. Wij stellen elke week een menu samen op basis van seizoensproducten. Een uitgebalanceerd menu, met biologische groenten en ingrediënten die passen bij een gezonde leefstijl. Zodat je ook als je Bourgondisch gaat eten, gerust nog een keer kan opscheppen. De biertips zijn een suggestie om je te inspireren!


De recepten zijn voor vier personen.


Dit weekend
Wortel-gembersoep
Viscurry uit Punjab
Mango-ijs


Wortel-gembersoep




  1. Smelt de boter in een pan met een inhoud van 3 liter op een matig vuur. Strooi de asafetida en de gember in de pan en roer kort.
  2. Doe de stukjes wortel, de aardappelblokjes, het zout en de peper erbij en bak dit 10 minuten onder af en toe roeren.
  3. Voeg de bouillon of het water toe en breng het aan de kook. Zet het vuur laag en laat de groenten ongeveer 15 minuten doorkoken totdat ze erg gaar zijn.
  4. Haal de pan van het vuur, doe de inhoud in een blender (of gebruik een staafmixer) en mix het tot een gladde puree.
  5. Maak de pan schoon en doe de soep er weer in terug. Verhit nogmaals op een matig vuur. Voor een dunnere soep voegt u nu extra bouillon toe. Serveer de soep heet met een beetje versgehakte peterselie.

Viscurry uit Punjab




  1. Verhit de ghee of olie in een pan. Voeg de uien toe en bak ze 10 minuten onder af en toe roeren op laag vuur. Roer de knoflook, gember, komijn, gemalen koriander, garam masala, kaneel, cayennepeper en kardemom erdoor en bak ca. 2 minuten.
  2. Voeg de tomaten met vocht, room en citroensap toe en kook al roerend 5 minuten.
  3. Schep de vis er voorzichtig doorheen en laat met een deksel op de pan 10 minuten sudderen - of tot de vis gaar is -. Bestrooi met koriander.


De Punjabi-keuken uit het noordwesten van India en Pakistan staat bekend om haar romige, specerijenrijke curry’s.

Mango-ijs




  1. Klop de eidooiers met de poedersuiker tot een lichtgele massa.
  2. Verwarm de slagroom en haal van het vuur. Voeg al kloppend het eidooier-suikermengsel toe en zet terug op laag vuur. Blijf kloppen tot het mengsel gaat binden. Zorg dat het niet kookt. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen onder regelmatig roeren.
  3. Pureer de mango met een staafmixer en roer de puree, samen met het limoensap, door het afgekoelde roommengsel.
  4. Schep het ijsmengsel in een diepvriesbakje en laat in de diepvries in ± 5 uur hard worden. Roer het mengsel regelmatig door om de ijskristallen te breken.
  5. Serveer in ijscoupes.