Voor deze functionaliteit is een account vereist.
Registreer nu gratis
en krijg €2,50 tegoed cadeau
of log in als je al een account hebt.
Een gezonde leefstijl kun je ondersteunen door het eten van voldoende groenten. Liefst van het seizoen en uit de volle grond. Dan bevatten de groenten nog alle voedingsstoffen zoals vitaminen en mineralen. Biologisch is dan een goede keuze: er worden geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt en de groente is geteeld in een gezonde bodem.
Obiobio presenteert je elke week 5 gerechten met groenten van dit seizoen. Recepten die niet ingewikkeld zijn en waarmee je een voedzame, lekkere maaltijd op tafel zet.
Oosterse risotto met tofu
Tagliatelle met paddenstoelen en truffelsaus
Spitskoolstamppot met kaas
Kikkererwtensoep met spinazie
Kabeljauw met pompoen
Lekker met een frisse komkommersalade (heel dun geschaafd met kleine stukjes rode peper).
Lekker met een tomatensalade met reepjes basilicum, aangemaakt met een goede (olijf)olie.
Een andere koolsoort zoals groene kool of Chinese kool smaakt ook goed. Of probeer met paksoi.
Heerlijk als lunch. Vul aan met boekweitpannenkoekjes met gegrilde groente (en feta) als je er een hoofdmaaltijd van wil maken.
Probeer eens met speciaalbier in plaats van wijn. Bijvoorbeeld met een lekker glas La Trappe.