Terug Lees dit artikel

Registreer of log in

Voor deze functionaliteit is een account vereist.

Registreer nu gratis en krijg €2,50 tegoed cadeau
of log in als je al een account hebt.

Feestelijk Biologisch

Feestelijk Biologisch

Sigrid Koeleman/Thea Spierings


Uitvoering: 96 pagina's, hardcover
Auteur: Sigrid Koeleman/ Thea Spierings
Uitgever: Caplan Publishing

ISBN 9789087241421

€12,95

Dit boek bestellen


Koop een boek en steun een goed doel!

In Nederland hebben boeken een vaste consumentenprijs. Als je bij obiobio een boek koopt gaat echter 10% van de aankoopprijs naar een goed doel van jouw keuze. Je kunt kiezen uit één van de volgende goede doelen:


Nationaal Fonds Kinderhulp

zorgt voor sport of fiets voor kinderen onder de armoedegrens

www.kinderhulp.nl


Plastic Soup Foundation

vecht tegen plastic afval in het milieu en de oceanen

www.plasticsoupfoundation.org


Oxfamnovib

geeft een geit cadeau aan iemand in een ontwikkelingsland

www.paktuit.oxfamnovib.nl

5 heerlijke menu’s met een verhaal

Feestelijk, smaakvol en verantwoord tafelen: het kan eenvoudig met biologische
producten. Bij deze producten spelen milieu en duurzaamheid een belangrijke rol:
boeren en tuinders geven de grond goede herstelkansen waardoor producten de
smaak krijgen die ze verdienen. Biologisch staat voor eerlijk en puur. Zonder giftige,
chemische bestrijdingsmiddelen geteeld en in een tempo dat de natuur aangeeft.
Elk product heeft een eigen verhaal en dat proef je. Biologisch eten is een gezonde
keuze en geeft daardoor een extra dimensie aan elk feestelijk diner. Probeer het zelf
met deze vijf feestelijke, biologische menu’s en laat de smaak je overtuigen.

Recensies

"Een leuk cadeauboek voor iedereen die wil weten wat hij/zij op tafel zet."

"De menu's zijn niet moeilijk en origineel."

Bitterbal

met truffelrisotto




  1. Verhit de boter in een ruime pan en fruit de sjalotten en de knoflook even aan.
  2. Roer er de risotto door en blijf roeren tot de rijst zeer heet is en de korrels glanzen.
  3. Voeg een flinke scheut bouillon toe en blijf rustig roeren terwijl het vocht wordt opgenomen door de rijst.
  4. Voeg steeds de volgende scheut bouillon toe als de vorige helemaal is opgenomen, net zolang tot de rijst gaar is, maar nog net een beetje ‘bite’ in de kern heeft. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
  5. Verhit de truffelolie in een pan, voeg de paddenstoelen toe en bak ze even aan.
  6. Roer de kaas en gebakken paddenstoelen door de risotto.
  7. Laat het mengsel in de koelkast koud worden en opstijven.
  8. Maak bolletjes, bijvoorbeeld met behulp van een ijsschep, en haal de balletjes eerst door de bloem, vervolgens door het eiwit en daarna door het paneermeel.
  9. Frituur de balletjes mooi bruin in ongeveer 5 minuten in een ruime hoeveelheid olie.

Wijntip: Elemental Carmenère


De typische carmenère uit Chili geeft een fruitige wijn met de smaak van o.a. pruimen, maar ook wat tannine dat nodig is voor de combinatie met de bitterbal.

de wijn is verkrijgbaar via www.ekoplaza.nl

www.ekoplaza.nl


Rooibosthee-ijs

met warme appeltjes en kaneel



Voor de warme appeltjes



  1. Meng 2 eetlepels kokend water met de rooibosthee en 1 eetlepel suiker. Laat 10 minuten staan.
  2. Breng de melk met het vanillestokje aan de kook. Haal van het vuur en giet over de rooibosthee. Laat
  3. 5 minuten intrekken.
  4. Meng de eierdooiers met de 60 gram suiker in een pan (nog niet op het vuur zetten). Zeef de thee-melk en meng al kloppend door de eidooiers. Zet de pan op middelhoog vuur en klop voortdurend tot het mengsel gaat binden (let op: niet laten koken want dan schift het). Haal van het vuur en laat helemaal afkoelen en daarna koud worden.
  5. Roer de room door het koude theemengsel en draai er daarna ijs van in de ijsmachine.


Warme appeltjes

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Schil de appels, snijd in vieren en verwijder het klokhuis.
  3. Leg ze op een bakplaat en bestrooi met kaneel, citroensap en honing.
  4. Verwarm ± 20 minuten in de oven en serveer ze lauwwarm bij het ijs.


Wijntip: Stellar Heaven on Earth


Deze wijn die ingedroogd is op rooibostheebladeren en door het indrogen aroma’s heeft ontwikkeld van zoete appel, perzik en ananas is bij uitstek geschikt bij dit dessert!

de wijn is verkrijgbaar via www.ekoplaza.nl

www.ekoplaza.nl