Terug Lees dit artikel

Registreer of log in

Voor deze functionaliteit is een account vereist.

Registreer nu gratis en krijg €2,50 tegoed cadeau
of log in als je al een account hebt.

Heerlijk Hollands

Heerlijk Hollands

Thea Spierings


Uitvoering: 141 pagina's, softcover
Auteur: Thea Spierings
Uitgever: Caplan Publishing


ISBN 9789087240851

€14,95

Dit boek bestellen


Koop een boek en steun een goed doel!

In Nederland hebben boeken een vaste consumentenprijs. Als je bij obiobio een boek koopt gaat echter 10% van de aankoopprijs naar een goed doel van jouw keuze. Je kunt kiezen uit één van de volgende goede doelen:


Nationaal Fonds Kinderhulp

zorgt voor sport of fiets voor kinderen onder de armoedegrens
www.kinderhulp.nl


Plastic Soup Foundation

vecht tegen plastic afval in het milieu en de oceanen
www.plasticsoupfoundation.org


Oxfamnovib

geeft een geit cadeau aan iemand in een ontwikkelingsland
www.paktuit.oxfamnovib.nl

Herontdek de Hollandse keuken

Door de groeiende populariteit van de buitenlandse keukens en producten worden oerhollandse recepten en gewassen steeds minder bereid in Nederlandse huishoudens. Sterker nog, sommigen Nederlandse groenten zijn zo in de vergetelheid geraakt, dat weinig mensen ze nog kennen. Zonde! Heerlijk Hollands laat je opnieuw kennismaken met heerlijke seizoensproducten en recepten van Hollandse bodem. Naast elk gerecht geven we een tip voor een vernieuwende twist aan de traditie. Herontdek de krachtige, pure smaak van boerenkool, rabarber of snijbonen. Zie hoe eenvoudig, maar heerlijk Haagse bluf, raapstelenstamppot of bloemkoolsoep kunnen zijn. Herontdek de Hollandse keuken!

Recensies

Er zitten echt lekkere Hollandse gerechten in en je kan de stappen per gerecht makkelijk volgen en de gerechten zijn niet te moeilijk om te maken dus iedereen kan dit receptenboek gebruiken. Top!

Echt heerlijk hollands, maar absoluut niet gewoontjes! De beste recepten met de lekkerste ingrediënten die zelfs de moeilijkste eter lust omdat er altijd een smaak van herkenning aan zit en het niet te exotisch eruit ziet en ruikt. Naar de seizoenen ingedeeld, dus je hebt snel de juiste keuze gemaakt. Het boek blijft verrassen, want ik heb nog steeds niet alles uitgeprobeerd.

Haagse bluf



  1. Mix het bessensap met de eiwitten, suiker en een beetje zout tot een luchtige, maar stijve massa.
  2. Verdeel de massa over 4 kommetjes en serveer er eventueel een biscuitje bij.
  3. Mix nog 200 gram zwarte, 200 gram rode bessen en 2 eetlepels bessenlikeur door het bessensap. Bewaar enkele mooie takjes rode bes voor de garnering en ineens is het geen bluf meer, maar is je nagerecht een feest. Serveer eventueel er nog apart stijf geslagen slagroom bij.

Garnalencocktail met zeekraal



Voor de knoflookdressing

1/2 bosje peterselie
1 teen knoflook, geperst
1 eet witte wijnazijn
100 ml groentebouillon
1 eet honing
1 eet zonnebloemolie



  1. Hollandse garnalen zijn erg goed te combineren! Vandaar dat bij deze variatie alle ingrediënten van de klassieke cocktail zijn veranderd, behalve de garnalen.
  2. Meng voor de knoflooksaus de ingrediënten met een staafmixer.
  3. Meng de garnalen met de stukjes komkommer en kerstomaatjes.
  4. Leg een bergje garnalenmengsel op de sla en schep wat knoflooksaus erover.
  5. Garneer met enkele takjes zeekraal.